Dodano: 2007-09-01 13:42
Wschowa- lapidarium, czyli Muzeum Płyty Nagdobkowej..swa tajemniczosc kryje od cholernie dlugiego czasu, i rozkosznie jest przechadzac sie po bluszczu, szczegolnie po zmroku..
Dodano: 2007-09-04 18:06
kilka klimatycznych miejsc z Pomorza Gdańskiego:
http://pl.youtube.com/watch?v=t32rdqQasSc
Adora qvod incendisti. Incende qvod adorasti
Dodano: 2007-10-01 21:56
Mój mały, mroczny las, pośród wzgórz zapomnienia :twisted: Tu rzadko docierają promienie Słońca. Cienie płożą się pośród ostępów, wichry szepcą w koronach drzew, licho śpi w listowiu...
Dodano: 2007-10-01 23:50
Mój umysł
i nie powiem co jeszcze.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-10-02 08:13
parę fotek z takich miejsc jest u mnie w galerii...
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...
Dodano: 2007-10-30 16:26
Klify pomiędzy Lyme Bay Regis a Beer w Seaton, w pobliżach Kornwalii. Jak rany...
Łaziłyśmy tam z Rubi, z uczuciem że coś za nami albo lezie albo sie gapi, yyyy ash mi sie nie chce wspominać...
A potem sie dowiadujemy, że tam sie ludzie zabijali, skacząc z urwisk...
Najmroczniejsza aura EVER, nie polecam miejsca...
Dodano: 2007-10-30 16:37
Coooool 8)
Dodano: 2007-10-30 17:05
Najgorsze jest to, że czytając podobne wstawki, sama bym odpowiedziała podobnie...
A jak stamtąd wracałam, to mi sie chciało płakać, a do nerwicowców raczej nie należę...
mamy tu z Rubi w każdym razie ambit, by tam kiedyś wróci, bo miejsce przyciąga jak lasy Blair...
Dodano: 2007-10-30 17:11
Też bym kciał, prosze mnie zabrac ze sobą :)
Dodano: 2007-10-30 17:44
Jak tylko bedzie okazja, na pewno zawiadomimy przez gadulec, właśnie gadu... :twisted:
Dodano: 2007-10-30 18:42
Dla mnie dziwnym, tajemniczym miejscem jest droga prowadząca przez las, który znajduje sie w mojej miejscowości, w którym o północy nie widać nic, nawet drzew, oraz cmentarz w tym właśnie lesie. Wchodząc na niego czuć dziwną aurę, niezmącony spokój przesycony czyjąś obecnością. I odgłosy kroków za Tobą gdy idziesz wgłąb cmentarza. Jest również dziwna rzecz w tym miejscu. Za każdym razem gdy dzwon kościoła zaczyna bić zrywa się potworny wicher który gasi większość świec. Po skończonym biciu, ludzie, którzy mogą sie tam znajdować, znikają nagle...
"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat
Dodano: 2007-11-03 22:46
jednym z ciekawszych miejc jakie odkryłam ostatnio(no może już jakiś czas temu) jest niemiecki cmentarz z okresu pierwszej wojny światowej w gadce starej pod łodzią.z tego co słyszałam to spoczywają tam żołnierze, którzy brali udział w bitwie pod łodzią.
jest to dość niesamowite miejce. cmentarz jest położony na zalesionym wzgórzu.grobów zachowało się dość sporo.na samym szczycie wzgórza jest usytuowany kamienny obelisk, który także robi niesamowite wrażenie. wybrałam się tam sama pewnego niedzielnego popołudnia... i mimo, iż był to dzień świeciło słonko to spacerując po tym cmentarnym lasku czułam się wprost niesamowicie, ciary na plecach, niepokojący dreszczyk emocji ... zwłaszcza po wejściu na szczyt wzgórza... schiz murowany 8O troszkę zdjęć umieściłam w galerii, chociaż uważam, że nie oddają one wystarczająco atmosfery tego miejca.
na pewno wybiorę się tam jeszcze nocą, ale do tego miło by było mieć towarzystwo :)
no a teraz zamierzam szukać dalej innych interesujących miejsc w łodzi lub gdzieś w okolicach.mam już parę na liście :twisted:
Dodano: 2007-12-11 17:57
Zdecydowanie do listy dopisuję, dwa kolejne...
tj. opuszczony i w stanie ruiny budynek przed miejscem gdzie mieszkamy...
wracając tamtędy nocą, zawsze się ma wrażenie, że ten dom, patrzy tymi pustymi framugami po oknach na przechodzącego...
No i jeszcze opuszczona fabryka, dwie ulice dalej, paskudna coś aura tam jest...trzeba by pobadać w historii miejsca, bo mnie ostatnio bardzo intryguje :roll:
Dodano: 2007-12-11 18:38
O.o... a to ciekawe :roll:
Od siebie dodam stary amfiteatr u mnie w miasteczku i poniemieckie ruiny w okolicznych lasach, starą część cmentarza, mój strych i te, na poły mityczne, podziemne tunele w okolicach dużego kościoła...
Dodano: 2007-12-11 19:44
mój pokój oczywiście...z jednym niedużym oknem od zachodniej strony...
Kocham głupote bo nigdy mnie nie opuszcza, i śmierć bo tylko ona na mnie czeka.
Dodano: 2007-12-11 21:44
| Entwine napisał(a): |
| mój pokój oczywiście...z jednym niedużym oknem od zachodniej strony... |
mając na uwadze wielkość okna nie zapominaj wietrzyć owego pokoju odpowiednią ilość czasu 8)
Dodano: 2007-12-11 21:59
Wiecie co, może być wiele nie wiadomo jak mrocznych i przyprawiających o dzikie ciarki miejsc. Jednak dla mnie jest to mój umysł i w ogóle ludzki umysł. Nie sądze aby było coś równie mroczniejszego. Dowodem na to jest historia i daleko sięgać kochani nie trzeba. Ktoś sie ze mną zgodzi czy lincz :wink: :?: :twisted:
Dodano: 2007-12-11 23:04
Dodano: 2007-12-12 10:26
| KostucH napisał(a): |
| Wiecie co, może być wiele nie wiadomo jak mrocznych i przyprawiających o dzikie ciarki miejsc. Jednak dla mnie jest to mój umysł i w ogóle ludzki umysł. Nie sądze aby było coś równie mroczniejszego. Dowodem na to jest historia i daleko sięgać kochani nie trzeba. Ktoś sie ze mną zgodzi czy lincz :wink: :?: :twisted: |
lincz :twisted: nie byłeś jeszcze w gałce muszkatołowej
Dodano: 2007-12-27 17:54
Jesli chodzi o miejsca tzw. fizyczne-gora Sleza w oklicy Swidnicy, gory swietokrzyskie a takze przeciez w kazdym wiekszym miescie znajduje sie stary cmentarz, gdzie po zmroku jest ladniej niz za dnia. Moglby dopisac jeszcze do tej listy lasy ale po zmierzchu, gdzie wycieczka moze przywolac niezle ciarki na plecach.
Ale najbardziej mrocznym miejscem bedzie chyba ludzki umysl i to do czego jest on zdolny w niektorych momentach.
Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy
Dodano: 2007-12-27 18:18
| KostucH napisał(a): |
| Wiecie co, może być wiele nie wiadomo jak mrocznych i przyprawiających o dzikie ciarki miejsc. Jednak dla mnie jest to mój umysł i w ogóle ludzki umysł. Nie sądze aby było coś równie mroczniejszego. Dowodem na to jest historia i daleko sięgać kochani nie trzeba. Ktoś sie ze mną zgodzi czy lincz :wink: :?: :twisted: |
Prędzej zgoda... Racja. Wystarczy popatrzeć na historię...
Ludzi umysł - niezbadany, niemożność poznania granic, każdy inny, gdzieś w zakamarkach coś się kryje, czy to piękne, czy to straszne nikt nie wie.
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
mrocze miejsce Dodano: 2008-01-10 17:54
www.kopice.winder.pl
www.kopice.do-foto.de/
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."